Mύδια κοκκινιστά
Υλικά
800 gr μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
2 ποτήρια χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί ελαφρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια καλά πλυμένα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Αν βρούμε κάποιο μύδι που δεν έχει ανοίξει το πετάμε. Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη ντοματόπαστα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί ελαφρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια καλά πλυμένα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Αν βρούμε κάποιο μύδι που δεν έχει ανοίξει το πετάμε. Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη ντοματόπαστα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίντζερ και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου