Σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
1 κύβο λαχανικών
λίγη ρίγανη
λίγο θυμάρι
Για τη σαλάτα
Ανάμεικτες
πράσινες σαλάτες, μαρούλι , άισμπεργκ, ρόκα κλπ.1 αγγούράκι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
λίγα φύλλα δυόσμου
κολοκυθόσπορο ή πινόλια
σουσάμι
Για το ντρέσινγκ
4
κουτάλια σούπας γιαούρτι4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
3 κουτάλια σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
Κόβουμε το φιλέτο σε δύο τρία κομμάτια
και το χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το
ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το
θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος.
Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και
μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε
να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα
για 10 λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου