ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Νηστίσιμη τούρτα με βύσσινο


Υλικά
Παντεσπάνι
3 ποτήρια  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1/3 ποτηριού κακάο
3  βανίλιες
3/4 ποτηριού λάδι
3 κουτάλια σούπας ξίδι
2 ποτήρια ζάχαρη μαύρη
1 2/3 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα

Κρέμα
1 κομπόστο βύσσινο ή ροδάκινο
800 gr κεράσια ή βύσσινα
3 κουτάλια corn flour
1/2  ποτήρι ζάχαρη μαύρη
2 κουτάλια σούπας κονιάκ

Σαντιγί
500 gr φυτική κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
σοκολάτα μαύρη/κουβερτούρα

Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
Σ' ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, και τη βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ το λάδι, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη 1 ποτήρι από το χυμό. Στον υπόλοιπο χυμό διαλύστε τη σόδα. Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά και μετά κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά και τη διαλυμένη σόδα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ένα ταψί  όπου έχετε αλείψει με λάδι και έχετε στρώσει λαδόκολλα και ψήστε τον στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Φυσικά έχετε προθερμάνει τον φούρνο.  Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει σε σχάρα και χωρίστε το σε 2 πάτους προσεχτικά με ένα μαχαίρι ή μία κλωστή.
Γέμιση.
Στραγγίζουμε το κομπόστο. Ανακατεύουμε το corn flour με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζουμί του κομπόστου. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει και να γίνει διαυγές. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι για να ρίξουμε το κονιάκ. Βάζουμε τα κερασάκια ή ότι άλλο γλυκό κουταλιού έχετε επιλέξει μέσα στην κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σαντιγί:
Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ μαζί με μία κούπα ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στήσιμο:
Τοποθετούμε τον έναν πάτο σε μία πιατέλα. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με τον χυλό και τα κερασάκια και καλύπτουμε με σαντιγί. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο πάτο και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί. Στολίζουμε την τούρτα με κερασάκια ή βύσσινο και τρίβουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας από πάνω ώστε να γεμίσει τρίμματα σοκολάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου