ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Κοτόπουλο με κρασί και κρέμα γάλακτος
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
350 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι  φρεσκοτριμμένο
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας worcestershire sause  ( προαιρετικά)
80 gr παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
100 ml ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.  Βγάζετε τις μερίδες  κοτόπουλου και ρίχνετε στην κατσαρόλα  τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί και τη worcestershire sause    (προαιρετικά). Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε  την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και αν θέλετε συνοδεύετε με ρύζι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου